BPM-aangifte online doen?

BPM aangifte door de Belasting-dienst late doen?

Makkelijk (BPM teveel betalen)

Ik was bij de RDW en zag daar een folder liggen over online BPM aangifte doen. Op basis van het chassisnummer wordt dan gekeken naar de status van de auto en de benodigde info achterhaald. ‘Alleen nog een paar gegevens invullen… ” Zo kunnen ze u ‘sneller’ helpen.

Sneller van uw geld afhelpen zullen ze bedoelen… De Belastingdienst doet namelijk online aangifte op basis van de afschrijvingstabel. Een methode die wellicht bij een VW Up! of oud Golfje afdoende is, maar in het geval van de meeste luxere personenauto’s en SUV’s is het verre van verstandig om de BPM aangifte te laten doen door de Belastingdienst.

Koerslijsttabel of taxatierapport

In 90% van de gevallen maken wij gebruik van de koerslijsttabel of een taxatierapport tegenbewijsregeling. Daardoor bespaart u vele honderden, zo niet duizenden euro’s BPM. Makkelijker kunnen we het u niet maken, maar wel een stuk voordeliger. Een kleine rekensom leert dat de BPM van een Audi Q5 van een jaar oud met 15.000 kilometer maar liefst 1.600 euro duurder uit valt met een afschrijvingstabel.

Wij maken gratis berekeningen van de te verwachten BPM. U gaat toch zeker niet de Belastingdienst raadplegen over de hoeveelheid belasting die u moet betalen?

Neem vrijblijvend contact op met Carlo van den Berg

Comments (2)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 1 =