RDW keuring binnen 2 werkdagen

Meer dan 20 jaar ervaring

Laagste BPM garantie

Particulieren en bedrijven

BPM berekenen import Duitsland

BPM BEREKENEN IMPORT DUITSLAND

De BPM berekenen bij import uit Duitsland is zo’n beetje één van de belangrijkste dingen die komen kijken bij het auto importeren. De hoogte van de BPM is vaak erg onduidelijk en het importeren van zo’n jong gebruikte auto uit bijvoorbeeld Duitsland of België kan een interessante besparing opleveren, of juist een onaangename verrassing zijn.
Vooral in het exclusieve segment zoals SUV’s, luxe sedans en sportwagens gaat het snel om vele duizenden euro’s prijs voordeel.

Er zijn jaarlijks wijzigingen in de manier waarop de BPM mag worden berekend door de Belastingdienst.
Zo was voor 2013 de nieuwprijs en de netto cataloguswaarde van een auto nog belangrijk in het berekenen van de bruto-BPM. Daarna is de berekening van de BPM niet meer gekoppeld aan de netto prijs plus de fabrieksopties van de auto maar is deze nu alleen nog maar afhankelijk van de brandstof en de CO2 uitstoot.

BPM BIJ IMPORT

Er zijn diverse manieren om de BPM bij import te berekenen. Het lijkt zo makkelijk om dit te doen bij een gratis calculator op internet of het formulier van de Belastingdienst, maar dit levert vaak een erg hoge BPM op.

De Belastingdienst heeft het zichzelf erg moeilijk gemaakt en de regelgeving is onduidelijk. Daarom is het mogelijk om per auto verschillende toegestane manieren te rekenen om de BPM zo laag mogelijk te houden. Wanneer je de import diensten van GIJS Automotive gebruikt maken wij altijd gebruik van meerdere berekeningen zodat je altijd gegarandeerd de laagste BPM betaald. U verdient vaak geld door onze diensten te gebruiken ipv alles zelf te doen.

GRATIS BEREKENING VAN HET IMPORTPAKKET

Plaats de link van de advertentie van de Duitse site in ons contact formulier en wij zullen GRATIS een BPM calculatie maken en een all-in prijs waarvoor wij de auto rijklaar kunnen importeren.

GRATIS BPM BEREKENING

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAAF

Heeft u uw droomauto gevonden op internet? Kopieer de weblink en stuur deze op en wij maken vrijblijvend een indicatie van de totale kosten zoals BPM, keuring en transport.

GRATIS BPM BEREKENING LATEN MAKEN

WAAROM IMPORTEN VIA GIJS?

 • Wij inspecteren elke auto zelf
  Wij bellen geen transportbedrijf. Elke auto wordt hoogstpersoonlijk door onszelf op locatie bekeken, bereden en geïnspecteerd op schade. Wij rapporteren aan u via een videoverbinding.
 • Gemak en transparantie
  Niet zelf naar Duitsland heen en weer rijden. Of een auto pas zien wanneer hij al in Nederland staat. U weet 100% waar u aan toe bent voordat u de auto afgeleverd krijgt. Nooit verrassingen achteraf.
 • Persoonlijke service
  Van de oriëntatie tot aan de aflevering, wij begeleiden u persoonlijk van A tot Z in de aankoop en het importtraject.
 • Alles op 1 adres
  Wij beloven u een perfecte auto. Dan krijgt u een perfecte auto. Wij doen onze import zelf. Van taxatie tot transport, van afleverklaar maken tot een volledige detailing.
CONTACT OPNEMEN