RDW keuring binnen 2 werkdagen

Meer dan 20 jaar ervaring

Laagste BPM garantie

Particulieren en bedrijven

BPM tegenbewijs taxatierapport

BETAAL NIET TEVEEL BPM MET EEN BPM TEGENBEWIJS TAXATIERAPPORT!

Alleen in combinatie met een importpakket

Je wilt een auto importeren. Dan moet je altijd BPM aangifte doen, ook als de auto in aanmerking komt voor 0% BPM. Hoe duurder de auto des te hoger de BPM. Deze BPM is echter geen vast gegeven. Het is niets meer dan een belastingaangifte. Wanneer je het standaard formulier van de Belastingdienst gebruikt krijg je een standaard aangifte en betaal je teveel belasting. Wanneer een specialist je belastingaangifte doet betaal je vaak minder. Bij het doen van een BPM aangifte is dat niet anders. Er zijn 2 standaard manieren om BPM aangifte te berekenen.

Ik probeer het simpel te houden:

Tabelafschrijving

Hierbij wordt een aangifte gedaan volgens de forfaitaire afschrijvingstabel. Dit is de standaardmethode van de belastingdienst. Alleen interessant wanneer auto’s heel erg gewild zijn en in de praktijk minder hard afschrijven dan op papier. Ik gebruik deze methode alleen op kleine en gewilde auto’s die weinig afschrijven.

Koerslijsten

Is de auto wat minder courant en heeft ie een zeer uitgebreide lijst opties? Dan gebruik ik deze lijst. Wij werken met Autotelex, EuroTax en Xray. Er zijn dus zeer veel verschillende uitkomsten mogelijk. Hierbij kijken we naar leeftijd, accessoires, kilometerstand en courantheid. Dit geeft in de meeste gevallen een lager BPM bedrag dan de afschrijvingstabel. Een waardebepaling via de koerslijsten dient onderbouwd te worden met een rapport. Wij rekenen hiervoor €75,-.

Dan komt de meest interessante. Vooral bij auto’s die niet in de koerslijst voorkomen of auto’s die een aanzienlijke hoeveelheid gebruikssporen of schade hebben is deze erg interessant.

Tegenbewijs taxatierapport

Met een tegenbewijs taxatierapport krijg je een waardebepaling, gebaseerd op de huidige staat van de auto. Een erkende taxateur maakt een rapport op van alle details van de auto. Compleet met foto’s en bewijslast van de waardevermindering. Daarmee kun je de BPM aanzienlijk drukken. Dit taxatierapport kost €330,- maar het spreekt voor zich dat we eerst gaan kijken of het interessant is.

Investeer in een goed taxatierapport om te voorkomen dat je veel te veel bpm betaalt. Vooral bij dure SUV’s, sportwagens en luxe wagens scheelt dat al snel duizenden euro’s. Ook auto’s met schade of een aanzienlijke hoeveelheid gebruikssporen kunnen in aanmerking komen voor een bpm verlaging. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende BPM berekening. Wij kunnen u dan meteen adviseren over de beste methode om BPM-aangifte te doen.

CONTACT OPNEMEN