RDW keuring binnen 2 werkdagen

Meer dan 20 jaar ervaring

Laagste BPM garantie

Particulieren en bedrijven

Camper importeren

Camper importeren? Dit zijn de voordelen!

Geplaatst op

1 februari 2024

Het importeren van auto’s in Nederland neemt nog altijd jaarlijks toe in populariteit. Dit geldt ook voor campers, waarbij de voordelen van import vaak nog uitgesprokener zijn. Door een camper te importeren, kun je profiteren van een ruimer aanbod, scherpere prijzen en soms betere uitvoeringen dan wat je in Nederland vindt. 

In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van het importeren van een camper, benoemen we wat het kan schelen voor je portemonnee, schrijven we hoe je de import soepel en succesvol kunt laten verlopen.

Het importeren van een camper bespaart kosten

Het importeren van een camper kan aanzienlijk in de kosten schelen en daar zijn meerdere redenen voor. Allereerst is de aanschafprijs van campers in Duitsland over het algemeen lager dan in Nederland. Het land kent een groot aantal fabrikanten: Denk aan luxe merken als Concorde of Morelo, maar ook Carthago, Hymer, Knaus, Pössl, Westfalia, Dethleffs, Bürstner en LMC komen uit Duitsland. Een grotere markt zorgt voor meer competitie, wat leidt tot scherpere prijzen. Daarnaast is er een breed scala aan campers beschikbaar, waardoor je de mogelijkheid hebt om te kiezen voor modellen die misschien niet beschikbaar of duurder zijn in Nederland.

Een ander financieel voordeel van het importeren van een camper uit Duitsland is de mogelijkheid om te besparen op de Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM). Wanneer je een gebruikte camper importeert, kan de verschuldigde BPM aanzienlijk lager zijn dan bij de aanschaf van een nieuwe camper in Nederland. Dit komt doordat de BPM afneemt naarmate het voertuig ouder wordt.

Ook kan er een verschil zijn in de BTW, vooral bij de aankoop van bijna nieuwe campers. In sommige gevallen, afhankelijk van de specifieke situatie en regelgeving, kan het importeren van een camper uit een ander EU-land BTW-voordelen opleveren. Dit kan het geval zijn bij zowel nieuwe als gebruikte campers, afhankelijk van hun leeftijd en kilometerstand.

Ruimere keuze aan campers in Duitsland

De diversiteit en hoeveelheid beschikbare campers in Duitsland is enorm, van compacte, wendbare modellen tot luxueuze, volledig uitgeruste huizen op wielen. Hierdoor kun je precies de camper vinden die past bij jouw reisstijl en wensen op het gebied van comfort. 

Bovendien is de kans groot dat je een betere deal vindt vanwege de competitieve markt. Of je nu op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie of een luxe uitvoering, de Duitse markt biedt een breder scala aan keuzes en mogelijkheden. 

“Ontdek de mogelijkheden met het importeren van een camper: vrijheid, luxe en besparing binnen handbereik!”

De aanschaf van de camper

Zodra je de ideale camper hebt gevonden die voldoet aan je eisen en budget, is het tijd om tot aankoop over te gaan. Dit proces lijkt sterk op het kopen van een camper in Nederland, behalve dan dat de communicatie in een andere taal zal zijn.

Er zijn een aantal belangrijke punten om in acht te nemen, vergelijkbaar met de aankoop van een auto:

  • Verifieer de voertuigdocumentatie
  • Onderzoek de onderhoudsgeschiedenis
  • Inspecteer de camper op visuele gebreken
  • Overweeg een onafhankelijke aankoopkeuring voor extra zekerheid

De camper laten importeren met zekerheid? 

Wil jij een camper met zekerheid laten importeren? Overweeg dan om contact op te nemen met GIJS Auto Import. Wij bieden gespecialiseerde importbegeleiding om het importproces van de camper zo soepel en aangenaam mogelijk te maken. Dankzij onze expertise en ervaring op het gebied van importeren, nemen wij de complexiteit en de zorgen uit je handen.

Bij GIJS Auto Import krijg je professionele ondersteuning bij iedere stap: van het vinden van de juiste camper in het buitenland tot het afhandelen van alle benodigde documentatie en belastingzaken.

Geplaatst in Auto export