RDW keuring binnen 2 werkdagen

Meer dan 20 jaar ervaring

Laagste BPM garantie

Particulieren en bedrijven

UW AUTO WEER LATEN GLANZEN ALS NIEUW

WAT IS DETAILING?

Met detailing laat u een oudere lak weer schitteren. Een auto die nieuw is heeft een stralende lak. Naarmate de auto wat ouder wordt neemt de glans af. De reden daarvoor zijn de talloze aanvallen van regen, insecten, pekel, UV licht en vervuiling waar de lak mee te maken heeft. Vooral het gebruik van de wasstraat heeft een desastreus effect op de lak.

Veel autobedrijven maken gebruik van goedkope poetsbedrijven. Deze poetsbedrijven werken vaak routinematig zonder echt naar de staat van de auto te kijken. Ze smeren vaak een verhullende laag siliconen over de lak heen, zodat de auto in de showroom een mooie glans heeft en krassen tijdelijk worden verhuld. Deze glans is helaas bij de eerste regenbui alweer vertrokken en de krassen zijn weer zichtbaar.

CONTACT OPNEMEN

PROCESSEN

Minimaal 95% van de swirls en krassen verwijderd.

De auto wordt grondig gereinigd. Na het afspuiten met de hogedrukreiniger en een oxidatiebehandeling van velgen en banden wordt de auto gereinigd met een speciaal schuim om hardnekkige vervuiling van de lak te verwijderen. Na het afspuiten van de auto wassen we deze met een PH neutrale shampoo, ook de motorruimte en scharnieren aan de binnenkant van de deuren worden niet vergeten.

SCHOON?

De auto zal voor velen nu ‘schoon’ zijn, maar ik zie het anders…. Met een speciale claybar verwijder ik vastgekoekte teerspetters, boomhars, insecten en luchtvervuiling. De lak voelt daarna glad aan alsof ie nieuw is..

Nieuw aanvoelen is alleen niet voldoende. Met een LED lamp inspecteer ik de auto op krassen en zogenaamde swirls. Dat zijn die fijne krassen die je vooral in fel zonlicht ziet. Een lak hoort helder en glad te zijn, alsof je schuin naar een spiegel kijkt. Dat effect is alleen te bereiken met polijsten. Het polijsten gebeurt machinaal en in meerdere fasen, afhankelijk van de staat en kwaliteit van de lak. Niet elke auto heeft dezelfde lak dus het is belangrijk een actieplan op te zetten welke middelen we gaan gebruiken.

Na het polijsten wordt de lak gevoed. Zo wordt de glans dieper en vormt zich een perfecte hechtlaag voor de laag die er overheen komt. Afhankelijk van wat de klant wil gebruiken we een synthetische sealant (langere levensduur) of een natuurlijke carnauba wax (diepere glans).

Wil je een bescherming die langer blijft zitten? Kies dan voor een permanente glasscoating. Dit zijn speciale middelen op basis van silicium of quartz die de lak keihard en glad maken, zodat de auto langer blijft glanzen en zijn waterafstotende eigenschappen behoudt (1 tot 8 jaar, afhankelijk van het product).

Daarnaast wordt het interieur opgefrist met moderne technieken als ozonbehandeling, het voeden van lederen bekleding, opfrissen van kunststof en het streepvrij reinigen van het glaswerk.

MAAK EEN AFSPRAAK

Reinigen, polijsten en beschermen van het exterieur tot diepe reiniging van het interieur.

Laat u informeren over onze pakketten en kies een behandeling die het beste bij uw wensen aansluit.

CONTACT OPNEMEN