RDW keuring binnen 2 werkdagen

Meer dan 20 jaar ervaring

Laagste BPM garantie

Particulieren en bedrijven

De 5 leukste auto’s om te importeren

Geplaatst op

24 augustus 2015

De 5 leukste importauto’s op een rij.

Wat zijn nou echt leuke importauto’s om uit Duitsland te halen? Ik selecteerde 5 van mijn persoonlijke favoriete auto’s die betaalbaar zijn en interessant zijn om bij onze oosterburen te importeren.

porsche-911-importeren1. PORSCHE 911

De 911 is een icoon, al meer dan 50 jaar een van de meest tot de verbeelding sprekende sportwagens. De techniek is door de jaren heen fijn geslepen, en het ontwerp is na al die tijd nog redelijk gelijk gebleven. Oudere luchtgekoelde modellen stijgen hard in waarde terwijl de nieuwere watergekoelde types keihard afschrijven. In beide gevallen kan het zeer interessant zijn om een Porsche 911 te importeren. Het aanbod van gebruikte 911’s is in Duitsland enorm, en de kwaliteit is erg hoog. Door gebruik te maken van diverse taxatiemethodes kun je in beide gevallen de BPM erg aantrekkelijk maken.

Zo koop je al een leuke 996 met 88.000 km voor 17.000 euro. Een Porsche voor de prijs van een Polo…

 

Import Golf Clubsport2. Volkswagen Golf

Met recht de meest geïmporteerde auto van Nederland.

Zo werden in 2014 maar liefst 6.055 Volkswagen Golfs vanuit Duitsland naar Nederland gehaald. Het merendeel daarvan waren auto’s niet ouder dan 2 jaar. De Golf is populair, vooral in het zakelijke segment. Voor particulieren zijn ze eigenlijk net even te duur. Een beetje aangeklede Golf Highline kost al snel over de 35.000 euro. In Duitsland koop je een leuke bomvolle auto van een half jaartje oud voor 26.000 euro, inclusief de BPM. Deze auto’s zijn letterlijk als nieuw. Importeren is lonend.

Waarom een nieuwe kopen als een half jaar oude met nieuw kenteken je al snel 9.000 euro voordeel oplevert?

bmw-3-serie-importeren3. DE BMW 3 SERIE

Net zo’n populaire auto als de VW Golf. Is nieuw eigenlijk net te duur voor de gemiddelde particulier maar door zijn relatief hoge afschrijving als jong gebruikte occasion niet aan te slepen. Een auto van 80.000 euro nieuw schrijft al in zijn eerste jaar snel 45% af. Zo is er in Nederland door de bijtelling een enorm aanbod van bijtellingsvriendelijke (lees: karig uitgeruste) auto’s terwijl de particuliere markt helemaal niet zit te wachten op een 316d met stoffen bekleding.

Zoek je een bomvolle F11 met sportpakket? Kijk gerust in Duitsland: Het aanbod is enorm, de prijzen daarom laag en als je bij een BMW dealer je auto koopt is de garantie gewoon bij de plaatselijke dealer. Wij regelen voor u de import en BPM afhandeling.

Onze tip: Ga voor de lekkere 335i met 306 pk 6 cilinder… Dat is Porsches pesten, maar dan met een verbruik van 1 op 11.

4. AUDI R8

In 2007 nog alleen geleverd met V8, en al te koop voor onder de halve ton. Maar als je het goed wil doen ga je voor de V10. Een Lamborghini voor Porsche geld, met de kwaliteit en afwerking van een Duitse limo. Dik over de 500 pk, keramische remmen en een geluid waar je bang van wordt. Standaard voorzien van 4 wielaandrijving , een enorme hoeveelheid snufjes en de schoonheid van een Italiaans fotomodel.

Een V10 koop je al voor 65.000 euro, maar de glimlach op je gezicht na het intrappen van het gaspedaal is onbetaalbaar…

5. LANDROVER RANGE ROVER EVOQUE

Wat een plaatje… In Nederland niet aan te slepen, en dus (veels te) duur. En dat is niet zo gek, door zijn sexy uiterlijk en enorme waslijst aan opties om de auto helemaal naar je eigen smaak aan te kleden is er voor ieder wel wat wils. Voor een Landrover ook nog eens erg betrouwbaar dus de restwaarde is behoorlijk hoog. Het enige probleem met deze auto is het aanbod…

Kijk je in Nederland, staan er hooguit 155 auto’s te koop. In Duitsland staan er 1600 Evoques te wachten op een nieuw baasje. De kans dat je jouw perfect samengestelde Evoque in Duitsland vind is dus 10x groter dan in ons eigen landje.

 

IMPORTEREN IS DUBBEL INTERESSANT VANWEGE HET PRIJSVERSCHIL. NEEM CONTACT OP MET GIJS AUTOMOTIVE VOOR INFORMATIE.

 

911, Audi, BMW, Import, Porsche

Geplaatst in Blog