RDW keuring binnen 2 werkdagen

Meer dan 20 jaar ervaring

Laagste BPM garantie

Particulieren en bedrijven

Helft importauto’s is mee geknoeid?

Geplaatst op

29 mei 2015

In de uitzending van het TV programma OPGELICHT op 13 januari 2015 is een enorme kilometer teller fraude op met geïmporteerde auto’s gepresenteerd. Volgens de schattingen hebben 30 tot 50% van de geïmporteerde auto’s een teruggedraaide kilometerstand. Dus toch maar geen import auto kopen, of toch wel?

Voor een hoop mensen is dit weer een bevestiging om geen geïmporteerde auto te kopen. Maar voordat u elke importauto over één kam scheert is het zaak uit te leggen wat het verschil is tussen GIJS Automotive en de import autohandelaar. Kilometerteller fraude bij geïmporteerde auto’s is zeker niet te ontkennen, net zo min dat er ontkent kan worden dat er kilometerteller fraude gepleegd wordt bij Nederlandse auto’s. Het is sinds januari 2014 bij wet verboden tellers terug te draaien, maar er is helaas nog nooit een rechtszaak hierover gevoerd. Wanneer je de bedrijven op de korrel neemt die importauto’s met verkeerde kilometerstanden verkopen zul je zien dat bij het merendeel van hun Nederlandse auto’s ook de kilometerteller is teruggedraaid.

Gelukkig hebben deze bedrijven een heel eigen doelgroep; De mensen die in sprookjes geloven.
Die denken dat een bedrijf ergens op een achteraf gedeelte van een louche industrieterrein, het beste met ze voorheeft. Die niet snappen dat een autobedrijf dat naast een schadebedrijf zit, en verder alleen oude gebakkies heeft staan, niet echt te vertrouwen is. Die een auto te koop zien staan voor een prijs die helemaal niet kan en pas naderhand gaan Googelen op de reputatie van het bedrijf. Zulke mensen…

Gelukkig weet u wel beter!!

Het verschil tussen GIJS Automotive is en die van mijn louche branchegenoten is deze:

  • Wij zijn BOVAG lid en RDW erkend;
  • Wij kopen onze auto’s in via officiële merkdealers van het aangeboden merk;
  • De informatie die wij u aanbieden komt rechtstreeks van de site van de merkdealer zelf;
  • Aangezien het aanbieden van auto’s met foutieve kilometerstanden in Duitsland wel actief wordt aangepakt, is de kans op fraude nihil;

5 Redenen waarom je beter zelf (via ons) kunt importeren:

1. De Duitse wet verbiedt én bestraft het terugdraaien van kilometerstanden

De Nederlandse wet verbied het terugdraaien van kilometerstanden, wanneer het doel hiervan is om de auto te verkopen met de lagere kilometerstand. Hoewel deze wet al een jaar van kracht is heeft er nog geen een enkele arrestatie op grond van deze wet plaatsgevonden. De kopers van auto’s die zijn teruggedraaid hadden wellicht al een vermoeden toen ze werden begroet door een kwijlende vechthond en een sportschooltype in trainingspak, maar de lage prijs en de gladde praatjes maakten snel een einde aan het voorgevoel van de koper. Er zijn genoeg bonafide bedrijven in Nederland die zich bezighouden met import, en de verkoop van importauto’s. Gebruik bij de aankoop van een auto immer het verstand. Wij importeren zelf geen auto’s om deze te verkopen, wij begeleiden en adviseren bij het importeren om het je gemakkelijk, overzichtelijk en vertrouwd te maken.

2. Wij adverteren de auto’s rechtstreeks van de websites van officiële merkdealers

Je zoekt de auto uit en wij leveren hem, zo weet u 100% zeker dat alles in orde is. Omdat wij bij officiële merkdealers kopen kunnen wij de kwaliteit die je bij Nederlandse dealers gewend bent, waarborgen. Ook is de informatie die merkdealers op hun website hebben staan actueel en correct. Unfallfrei en scheckheftgepflegt betekenen ook echt schadevrij en perfect onderhoud. Wanneer je in Duitsland een auto treft met een uitzonderlijk lage kilometerstand, kunt u ervan uitgaan dat de informatie klopt.

3. Je krijgt altijd te zien waar de auto vandaan komt

Heeft u een auto gezien die via onze site te koop staat? Dan laten wij u gewoon zien waar de auto vandaan komt! We tonen u de berekening van de BPM en de fee die wij rekenen om de import en het verzekerd transport te doen. Nederlandse garages die importauto’s verkopen verdienen flink aan de auto’s die ook zij uit Duitsland halen. Wij brengen je gewoon liever in contact met de Duitse merkdealer, en zorgen dat het gedoe eromheen uit handen wordt genomen. Na de aankoop krijgt u van ons alle Duitse papieren, zoals Fahrzeugbrief en TÜV zodat u bij een eventuele verkoop kunt aantonen dat de kilometerstand klopt.

4. Wij zijn een officieel BOVAG autobedrijf

BOVAG autobedrijven staan garant voor de correcte kilometerstand. Of het nu gaat om nieuwe voertuigen als auto’s en fietsen, occasions of andere mobiliteitsdiensten, het BOVAG-keurmerk staat voor betrouwbaarheid, kwaliteit en garantie. En uitstekende service natuurlijk. Dus kiest je voor zekerheid, dan ga je naar een BOVAG-bedrijf.

5. Uitgebreide controle van het voertuig bij de dealer

Wij gaan bij de aankoop van een importauto niet over één nacht ijs. Van tevoren checken wij altijd of de opties op internet overeenkomen met het chassisnummer. Omdat we de auto’s zelf ophalen kun je gewoon meerijden zodat je zelf het dealerbedrijf en de auto kunt bekijken. We inspecteren en analyseren de auto met behulp van een diagnosecomputer. Daarna maken we een uitgebreide proefrit en controleren de Duitse papieren. Zo kun je zien of al het papierwerk klopt en er geen verborgen storingen aanwezig zijn.