Onze werkwijze

Auto import service van A - Z
De import van je auto, probleemloos dankzij jarenlange ervaring

Je droomauto staat in het buitenland maar je hebt geen gelegenheid om de import zelf te doen, dan biedt GIJS Automotive u een unieke totaalservice op het gebied van auto import. Je nieuwe auto wordt pas door ons meegenomen wanneer hij de 150-punten test en een uitgebreide proefrit op locatie heeft doorstaan. Na afloop van de testrit wordt je met een videochat op de hoogte gebracht van onze bevindingen.

Wij bellen dus geen transportbedrijf.
Elke auto wordt persoonlijk op locatie door ons geïnspecteerd en opgehaald.
Lees hier onder wat we voor jou kunnen betekenen ↴

Stap 1:  Het vinden van uw droomauto

Je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij ons kantoor in Wateringen. Desnoods komen we bij je thuis of op kantoor buiten kantooruren. Vervolgens maken we een lijst van de wensen en gaan op zoek naar een geschikte auto.  Uiteraard kun je zelf ook op zoek gaan naar een auto die aan de wensen voldoet.

Stap 2:  Kostenplaatje rijklaar op kenteken

Je droomauto gevonden? Naast de aankoop in Duitsland komen er nog wel enkele zaken bij import kijken. Contact met de verkoper wordt gelegd, voertuighistorie gecheckt samen met de aanwezigheid van de papieren: Kfz brief + Schein, COC (EU typegoedkeuring), onderhoudsboekje, etc.
Prijsonderhandeling zit bij de prijs inbegrepen.
Indien je de te importeren auto zakelijk wilt gaan rijden kan GIJS Automotive de auto intracommunautair aankopen en na invoer aan je leveren als BTW auto. Geen gedoe met papierwerk en douanestukken. De Duitsers zijn streng als het op papierwerk aankomt en wij weten exact wat ze nodig hebben.

Authentic Tradition

KENNIS VAN ZAKEN EN PASSIE VOOR AUTO'S

Our Philosophy

Stap 3: Controle van de auto en het papierwerk

Indien akkoord met de koopovereenkomst nemen we contact op met de dealer voor een afspraak. 
Op locatie controleren wij de auto en het papierwerk grondig. Dankzij moderne uitleesapparatuur, een lakdiktemeter, een speciale LED lamp waarmee we schadeherstel kunnen zien en een proefrit op locatie checken we de auto op verborgen gebreken. Je krijgt van ons een videochat en rapporteren onze bevindingen direct aan u.
Wij letten op o.a. de volgende zaken:

  • Afhandeling en controle papierwerk met de Duitse dealer

  • Uitgebreide inspectie op schade, roest en beschadigingen

  • VIN controle op aanwezige opties

  • Proefrit

  • 150 Punten check

  • Controle op verborgen gebreken (uitlezen OBD)

  • Videoverbinding op locatie met onze bevindingen

Stap 4:  Transport en RDW keuring

De auto wordt meegenomen waarbij deze volledig all-risk verzekerd is over het traject, en zo snel mogelijk bij de keuring gebracht. Binnen 2 werkdagen wordt de auto gekeurd bij RDW en dezelfde dag gaat de BPM aangifte de deur uit. Wij gebruiken hiervoor diverse koerslijsten of desgewenst een taxatierapport tegenbewijsregeling. U betaalt dus nooit teveel BPM.

Wij bieden onze dienst taxatierapport alleen aan in combinatie met onze dienst voor het invoeren van de auto bij de RDW. Na aankomst van uw importauto bij het bedrijf in Wateringen wordt de auto binnen 1 dag RDW gekeurd en ingevoerd bij ons op locatie.
Tussen het ophalen, keuren, het afdragen van de BPM en het ontvangen van het kenteken zitten doorgaans 5 tot 9 werkdagen. Heb je haast of speciale wensen, dan bieden wij ook een mogelijkheid tot een import op maat.

Stap 5:  Detailing, rijklaar maken en aflevering

Tot slot gaan  we aan het werk om de auto rijklaar te maken. Zo zetten wij de taal van de navigatie en computers om in het Nederlands. Ook kunt u denken aan het inbouwen van alarm- of trackingsystemen, monteren van een trekhaak of het uitvoeren van onderhoud. Daarnaast wordt de auto volledig gedetailed.  (poetsen, polijsten, carnaubawax coating, chemische reiniging interieur, voeden van kunststof delen)

Dankzij méér dan 60 jaar ervaring in de autobranche hebben wij zeer veel kennis opgebouwd van de binnen- en buitenlandse automarkt. Daarnaast beschikken wij ook over veel expertise van BPM en BTW.

Heeft u nog vragen? Schroom dan vooral niet om ons deze te stellen. Carlo van den Berg staat u graag persoonlijk te woord!

KOM LANGS EN ERVAAR ONZE PERSOONLIJKE SERVICE.

Ons kantoor is op werkdagen op afspraak tijdens reguliere kantooruren geopend en altijd telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 23.00. Doorgaans zijn wij daarnaast ook op zaterdag geopend. Wanneer u wilt langskomen raden wij u aan te allen tijde een afspraak te plannen zodat wij u alle aandacht kunnen geven die u verdient.

Follow Us

Klanten vertellen