RDW keuring binnen 2 werkdagen

Meer dan 20 jaar ervaring

Laagste BPM garantie

Particulieren en bedrijven

Veel geïmporteerde automerken uit Duitsland

Veel geïmporteerde automerken uit Duitsland

Geplaatst op

21 maart 2024

Ben je oriënterend op de automarkt en overweeg je om een auto te importeren vanuit Duitsland? Dan ben je exact op de juiste plaats. De Duitse automarkt is ontzettend uitgebreid en biedt een breed scala aan automerken en modellen om uit te kiezen.

Of je nu op zoek bent naar een luxe sedan, een sportieve coupé, een praktische SUV of een zuinige hatchback, de kans is groot dat je het perfecte voertuig kunt vinden in Duitsland. Merken zoals BMW, Mercedes-Benz, Audi, Volkswagen en Porsche zijn slechts enkele van de bekende namen die hun oorsprong hebben in Duitsland en wereldwijd bekend staan om hun kwaliteit, betrouwbaarheid en vakmanschap. Met een geïmporteerde auto uit Duitsland kun je dus niet alleen profiteren van een ruime keuze, maar ook van hoogwaardige Duitse engineering en innovatie.

De voordelen van een importauto uit Duitsland

  • Groter aanbod: De Duitse markt biedt een breder scala aan voertuigen.
  • Gunstigere prijzen: Mogelijk lagere kosten vanwege concurrentie en belastingvoordelen.
  • Hogere specificaties: Vaak beter uitgeruste modellen beschikbaar.
  • Lagere kilometerstanden: Voertuigen hebben vaak minder kilometers gereden.
  • Kwaliteit en betrouwbaarheid: Duitse auto-industrie staat bekend om hoge kwaliteit.

Auto importeren uit Duitsland: Ruim honderdduizend resultaten

Voor de aankoop van importauto’s moet je in Duitsland zijn. Met een enorme verscheidenheid aan beschikbare voertuigen op de Duitse markt, biedt het importeren van een auto uit Duitsland een schat aan mogelijkheden voor Nederlandse autokopers.

Duitse automerken: Ruim 70% van het totale aanbod

Gemiddeld genomen bestaat de markt aan importauto’s in Duitsland voor meer dan 70% uit voertuigen van Duitse automerken. Dit betekent dat de keuze voor een importauto uit Duitsland vaak gepaard gaat met een overvloed aan modellen en merken van eigen bodem. We lichten de vier grootste automerken op het gebied van importauto’s in Duitsland toe:

  1. BMW: BMW is een van de grootste automerken in Duitsland. Vooral de 5-serie Touring wordt vaak geïmporteerd. Daarnaast zijn ook andere BMW-modellen, zoals de 3-serie, verschillende X-modellen zoals de X3 en de X5, populaire keuzes.
  2. Mercedes-Benz: Mercedes-Benz staat bekend om zijn luxe en comfortabele voertuigen. Populaire modellen om te importeren zijn onder meer de C-klasse, E-klasse en GLC SUV.
  3. Audi: Audi is een van de populairste automerken van dit moment. Ze staan bekend om de premium voertuigen met geavanceerde technologie en sportieve uitstraling. Modellen zoals de A4, A6 en Q5 zijn vaak gevraagd bij import.
  4. Volkswagen: Volkswagen is een van de meest prominente automerken ter wereld en heeft een breed scala aan modellen die vaak worden geïmporteerd uit Duitsland. Populaire keuzes zijn onder andere de Golf, Passat, Tiguan en Polo. Met betrouwbaarheid, comfort en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding blijft Volkswagen een favoriet onder autokopers, zowel in Duitsland als daarbuiten.
  5. Porsche: Porsche staat bekend om zijn sportwagens van hoge kwaliteit en prestaties. De 911, Cayenne en Macan zijn enkele van de populaire modellen die vaak worden geïmporteerd uit Duitsland.

Internationale automerken uit Duitsland importeren

Uiteraard worden er ook internationale automerken uit Duitsland geïmporteerd. Naast de bekende Duitse automerken zoals BMW, Mercedes-Benz, Audi, Porsche en Volkswagen, importeren veel mensen ook voertuigen van internationale merken die hun productie in Duitsland hebben gevestigd. Voorbeelden hiervan zijn onder andere Ford, Opel (onderdeel van de Stellantis-groep), Smart (onderdeel van Mercedes-Benz), Mini (onderdeel van BMW) en andere merken die productiefaciliteiten hebben in Duitsland. Deze internationale automerken bieden een breed scala aan modellen die vaak worden gewaardeerd vanwege hun kwaliteit, technologie en betrouwbaarheid.

Hoewel Volvo niet in Duitsland wordt geproduceerd, is dit ook een van de meest geïmporteerde auto’s vanuit Duitsland. Met name de betrouwbaarheid van de Zweedse autofabrikant maakt dit automerk een aantrekkelijke keuze.

High-performance automerken uit Duitsland importeren

Ook voor high-performance automerken, ook wel “supercars” genoemd, biedt Duitsland een uitgebreid aanbod aan importmogelijkheden. Denk aan merken zoals Bentley, Aston Martin, Ferrari, Lamborghini, Jaguar, Maserati en Rolls-Royce. Deze prestigieuze automerken staan ​​bekend om hun luxe, exclusiviteit en buitengewone prestaties, en zijn een favoriete keuze onder liefhebbers van high-end voertuigen.

Het kopen van een tweedehands auto van deze automerken is met name aantrekkelijk vanwege de lagere aanschafkosten in vergelijking met nieuwe modellen. Hoewel deze high-performance voertuigen oorspronkelijk een hoog prijskaartje hebben, kunnen tweedehands exemplaren vaak tegen een meer betaalbare prijs worden gevonden.

Meer weten over het aanbod aan importauto’s in Duitsland?

Dan ben je bij GIJS aan het juiste adres. Duitsland staat bekend om zijn uitgebreide selectie van hoogwaardige auto’s. Of je nu op zoek bent naar een specifiek merk of model, of gewoon nieuwsgierig bent naar wat er beschikbaar is op de markt, het aanbod aan importauto’s in Duitsland is vaak indrukwekkend.

Van populaire Duitse merken zoals BMW, Mercedes-Benz en Audi tot internationale merken zoals Ford, Volkswagen en Toyota, Duitsland biedt een breed scala aan keuzemogelijkheden voor autoliefhebbers. bij GIJS zijn we bekend met de ins en outs van deze automerken en weten wij precies waar je op moet letten bij het importeren vanuit Duitsland. We staan graag voor je klaar.

Geplaatst in Auto import