RDW keuring binnen 2 werkdagen

Meer dan 20 jaar ervaring

Laagste BPM garantie

Particulieren en bedrijven

Zo importeer je een auto uit Duitsland

Zo importeer je een auto uit Duitsland

Geplaatst op

21 maart 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Heb je dan al eens overwogen om te oriënteren op de Duitse occasion markt? Het importeren van een auto uit Duitsland kan een aantrekkelijke optie zijn voor autokopers in Nederland. Met een overvloed aan beschikbare voertuigen, competitieve prijzen en een breed scala aan merken en modellen, biedt de Duitse automarkt talloze mogelijkheden voor autoliefhebbers.

Waarom het importeren vanuit Duitsland steeds populairder wordt

De laatste jaren zien we steeds vaker dat Nederlandse autokopers ervoor kiezen om hun auto’s uit Duitsland te importeren. Deze groeiende vraag is te verklaren door verschillende factoren:

 1. Lagere inkoopprijzen: Tweedehands auto’s in Duitsland zijn vaak gunstiger geprijsd dan in Nederland, waardoor autokopers kunnen profiteren van aanzienlijke kostenbesparingen.
 2. Ruimere keuze: De Duitse automarkt biedt een breder en gevarieerder aanbod aan voertuigen dan de Nederlandse markt, waardoor autokopers meer keuzemogelijkheden hebben en specifiek kunnen zoeken naar het gewenste merk, model en uitvoering.
 3. BPM-voordeel: Bij het importeren van een auto uit Duitsland kunnen autokopers profiteren van een mogelijk BPM-voordeel, omdat de rest-BPM voor gebruikte auto’s in Duitsland vaak lager is dan in Nederland.
 4. Luxere uitvoeringen: Duitse auto’s staan bekend om hun luxe, hoogwaardige afwerking en uitgebreide opties. Hierdoor kunnen autokopers in Duitsland vaak luxere uitvoeringen vinden dan in Nederland, tegen vergelijkbare of zelfs lagere prijzen.

Hoe importeer je een auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland vergt de nodige inspanning en voorbereiding. Het is belangrijk om verschillende zaken te regelen en goede afspraken te maken met de Duitse dealer voordat je tot aankoop overgaat. Daarnaast is een grondige controle van de auto essentieel, waarbij je let op aspecten zoals het aantal vorige eigenaren, de kilometerstand, de onderhoudshistorie en eventuele schade.

Een auto importeren uit Duitsland: Stappenplan

 1. Ga op zoek naar de auto die voldoet aan je wensen
 2. Controleer de documenten en beoordeel de wagen uitgebreid
 3. Bereken de totale aanschafkosten, inclusie bijkomende kosten zoals transport naar Nederland
 4. Koop de auto nadat alle aspecten grondig zijn gecontroleerd en je akkoord bent gegaan met de voorwaarden
 5. Rijd de auto naar Nederland of laat deze exporteren
 6. Laat de auto keuren bij de RDW om te voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving
 7. Doe BPM-aangifte bij de belastingdienst om de verschuldigde rest-BPM te berekenen en af te dragen
 8. Vraag een Nederlands kenteken aan zodra alle formaliteiten zijn afgerond
 9. Geniet van je nieuwe auto!

Meer weten over het importeren van een tweedehands auto uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit Duitsland kan een aantrekkelijke optie zijn voor autokopers in Nederland. Het biedt niet alleen toegang tot een breder aanbod van voertuigen, maar kan ook resulteren in kostenbesparingen en de mogelijkheid om een specifiek gewenst merk, model of uitvoering te vinden. Door het importproces goed te begrijpen en de juiste stappen te volgen, kun je een succesvolle aankoop realiseren en genieten van een betrouwbare en hoogwaardige auto uit Duitsland.

Bij GIJS Auto Import staan we graag voor je klaar om je te ondersteunen tijdens het importproces. Van het grondig beoordelen van de auto tot het importeren naar Nederland. Wij zorgen ervoor dat je zorgeloos kunt genieten van een nieuwe auto. Auto importeren? Dan kies je voor GIJS!

Geplaatst in Auto import, Blog, BPM