Waarom re-import auto’s uit de USA onbetrouwbaar zijn

Let op bij kopen van re-import auto’s uit de USA.

Op dit moment wordt de Duitse auto markt overspoeld met zeer jonge auto’s die voor een habbekrats worden aangeboden.

re-import auto'sHoe kan het dat een Audi Q5 uit 2015 voor dezelfde prijs wordt aangeboden als een 2013 bij een officiële Audi dealer? Ook dikke jongens als de BMW 650i en Mercedes E 350 worden verkocht tegen droomprijzen. Hoe is dat mogelijk?

Goedkoop is altijd duurkoop blijft ook hier van toepassing. Het gaat om zogenaamde re-imports. Dit zijn auto’s van Duitse premium automerken die in de VS een zogenaamde ‘salvage title’ hebben.

De salvage title is een soort WOK nadat een auto een zeer zware schade heeft gehad, en daarbij mag de auto niet meer toegelaten worden op de Amerikaanse wegen. Echter geldt die title niet voor Europa. Sluwe handelaren kopen daarom ladingen afgekeurde schadeauto’s op in de VS en verschepen die naar Litouwen. Daar worden ze gerepareerd en opgelapt met onderdelen die van Europese schade- of diefstalauto’s afkomstig zijn. Bij het oplappen gaat het niet om de veiligheid van de klant, maar om zo snel mogelijk geld verdienen.

Waar kun je de re-import auto’s aan herkennen?

Lees de advertentie goed. Vaak staat het er gewoon in. Lees je re-import? Afblijven. Vraag er in ieder geval altijd naar. Vooral als de auto niet bij een dealer staat maar bij dubieuze handelaren met veel te ingewikkelde namen. Elite Cars, VIP Automobile, Luxus Autovermittlung, dat soort werk.

Duitsland is een dieselland, in de VS rijden ze voornamelijk benzine. Je ziet dat veel van de re-import auto’s benzinemotoren hebben. Benzine rijdende Nederlanders zijn dus extra kwetsbaar voor de re-imports vanuit Duitsland.

Soms herken je de re-import auto’s ook aan het feit dat BTW nooit terug te vorderen is. Zie je alleen een bruto prijs bij de advertentie in combinatie met de andere zaken? Afblijven! Veel handelaren hebben katvangers in dienst om strenge Duitse wetten te kunnen omzeilen. Wanneer het om bijvoorbeeld een consignatieverkoop gaat hoeven Duitse autohandelaren geen verantwoording af te leggen bij foutieve informatie in de advertentie.

Vraag naar het chassisnummer. Veel salvage titles zijn geregistreerd. Wanneer je het chassisnummer googelt kom je vaak een rapport tegen van alle ellende die de auto heeft doorstaan. Maar nog veel simpeler: USA auto’s hebben vaak zowel op de bijrijders- als bestuurderskant een airbag sticker zitten. Duitse auto’s alleen aan de bijrijderskant.

Prijs. Prijs. Prijs. Prijs.

re-import auto's

Ik blijf erop hameren. Goedkoop bestaat niet. Een te lage prijs is nagenoeg altijd verdacht. Ik wil niet zeggen dat alle goedkope auto’s slecht zijn, maar het is wel een indicatie. Mijn antennes gaan in ieder geval op scherp.

Kijk ook naar uiterlijke kenmerken. Veel re-import auto’s zijn compleet omgebouwd naar EU normen. De cockpit, climate control, bumpers en lampen van USA spec auto’s zijn compleet anders. Er moeten een hoop dure onderdelen vervangen worden om de auto Europees te doen lijken. Die onderdelen worden vaak gestolen van Europese auto’s. Momenteel is er een ware rooftocht gaande naar koplampen, dashboards en andere gewilde onderdelen.
Wil jij in een auto rijden die voor de helft uit gestolen onderdelen bestaat?

Check deze docu op de Duitse televisie:

http://go.rtl2.de/schrootautos-uit-USA

BPM

Waar veel Europese auto’s een CVO hebben om de CO2 uitstoot te garanderen, hebben veel USA auto’s een compleet andere methode nom de CO2 uitstoot te berekenen. Zo kan het zijn dat een USA auto zomaar tientallen grammen CO2 meer uitstoot per kilometer. Zo wordt de BPM ineens duizenden euro’s hoger en ben je je voordeel kwijt.

Weet je het niet zeker? Bel mij of stuur me een mail met de advertentie. Vaak zegt mijn gevoel al genoeg. Gratis en vrijblijvend.

auto's, re-import, USA

Comments (13)

  • Een klant van me kwam zelf met een RR Evoque aanzetten.
   Voor weinig uit Polen gehaald. US re-import.
   Had een Co2 uitstoot die 110 gram hoger was dan de normale Evogue waardoor hij 17.000 euro BPM moest betalen ipv 4000.

 • Beste, ik heb een import van audi gezien. Verkoper heeft alle papieren zoals carfax en fotos van de schade(deze was rechtsvooraan). Dus verkoper is eerlijk over deze auto. Is in Duitsland in orde gezet, auto ziet er zoals nieuw uit. Ik vraage nu af of dit betrouwbaar is of net niet. Wat is uw advies?

  • Beste peter,

   Wat denk je zelf? Deze vraag zou je eigenlijk niet eens hoeven stellen… Tenzij je in sprookjes gelooft.
   Natuurlijk ziet die auto er als nieuw uit. Alle onderdelen om hem weer als nieuw te krijgen werden hier in west-Europa van de auto’s af gejat…
   Maar meestal is het bij dergelijke bedrijven niet om kwaliteit te doen, maar om winst.
   Van buiten is hij netjes, onder die huid zit het chassis waar de sterkte van de auto vandaan komt. In 99% worden die auto’s even provisorisch recht getrokken.
   Wanneer je een schadeauto wilt kopen, kun je dat beter zelf doen in de VS en hier laten repareren. Dan weet je tenminste dat het schadeherstel goed gedaan is.
   Het kopen van een dergelijke auto houdt een complete criminaliteitsbranche in stand.
   Dus mijn advies: Doe wat je wil, maar gebruik je verstand.
   Maw: Niet doen…

   Jouw auto ziet

 • Deze man heeft volledig gelijk. Kijk uit mensen. Ik kom het ook continu tegen zoekende naar een bmw. Vraag ter controle vooral naar de CO2 waarde. Deze staat op deel 1 vd duitse papieren, onder kop V7. Is deze hoger als dat hij behoort te zijn voor jouw gezochte auto: niet doen!
  ws is hij dan zo’n 60% hoger aangezien deze in de usa in mijl, wat 1,6km -dus +60% tov een km- is, word aangegeven ipv de bij ons gebruikelijke km en ook zo overgenomen word door de keurende instanties tijdens import in Duitsland of Nederland.
  Deze te hoge CO2 is je financiële nekkenbreker, en dan nog niet gesproken vd Ellende van jouw evt gekochte schadeauto.

 • Mensen, verwar dit niet met nieuwe reimport autos van de EU. Dat zijn nieuwe autos die je kan samenstellen naar eigen wensen en tov totaalprijs in NL scheelt dit je +-25%. Zoek op” reimport neuwagen “. Je zult verstelt staan.

  • Klopt, vaak hebben dealers in Polen of andere oostbloklanden registraties nodig voor hun bonus en drukken zo de overtollige voorraad de deur uit.
   Pas wel op dat sommige auto’s een aanzienlijk hogere CO2 uitstoot hebben in die landen.

 • Ik ben het niet helemaal eens met deze topic, niet alle onderdelen zijn gestolen.. bpm met taxatie is niet altijd hoog. Wel hoger dan een EU auto. Verschil tussen EU en USA auto is gewoon dat er geen btw of bpm op zit. In NL betaal je soms 30k meer op de nieuwprijs dan in de USA. Voorbeeld : GOLF GTI nieuwprijs NL 60k in de USA 30k. En de fabeltje over niet veilige schade auto wil ik ook uit de wereld helpen in USA word tenminste alles goed geregistreerd dus je weet wat je koopt. In NL of Duitsland of heel Europa heb je geen idee wat je koopt of er schade is geweest Blabla ik vind niet dat alle auto’s over 1 kam geschoren mag worden. Je moet echt naar individuele auto’s kijken en beoordelen.

  • Beste Klaas, ik denk dat je mijn verhaal niet goed gelezen hebt. Ik zou maar even naar de bijbehorende video kijken. Het gaat om schadeauto’s namelijk, niet om alle auto’s.

 • Ik woon op de antillen en wil een X3 M competition hierheen halen uit Amerika. Maar die auto als verhuisboedel later naar nl meenemen. Nu las ik dat de dealers in nl niets kunnen uitlezen bij amerikaanse BMW’s en dat de koplamen e.d. anders zijn.
  Is het te doen of haal je een hoop ellende opnde hals ?

  • Beste Daan, ik zou toch eerder een EU spec auto bestellen, met CVO. Die kun je veel makkelijker toelaten later, en je kunt hem ook nog eens beter verkopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + zes =